7 juni Leeuwarder Poëzie Avond in Attel-J

Uitgaan

7 juni Leeuwarder Poëzie Avond in Attel-J

LEEUWARDEN, juni 2012 - Donderdag 7 juni a.s. is er weer een Leeuwarder Poëzie Avond in kunstenaarscollectief ATTEL-J Nijlânsdyk 4 te Leeuwarden. Met bekende dichters, maar ook beginnende voordrachtskunstenaars. De presentatie is als gebruikelijk in handen van Melvin van Eldik.


Markus Haringa is een dichter uit Amsterdam, die opgroeide op het platteland. Hij speelt de taal uit tegen de kaalheid van het landschap. Momenteel werkt hij aan een bundel met beeldende kunstenaars van Archief, Synergie en combineert hij poëzie en muziek.

Dichter Jan Holtman uit Gieten publiceerde o.a. in Roet, Tzum en Schoon Schip en heeft drie dichtbundels uit waarvan de laatste ‘Windjammer’ in 2012. Hij schuwt geen enkel thema. Wordt wel een post romanticus genoemd, doch wars van rijm en pathetiek.

Geart Tichelaar zit in de redactie van literair tijdschrift Ensafh en schrijft in het Fries. Hij heeft een verhalenbundel uit, ‘Lúshalding’ en is bezig met een dichtbundel en een historische roman.

De 16-jarige Ninke de Vries zingt al sinds dreumesleeftijd , doorliep alle Parnaskoren en haar slotdebuut was als kerstengel. Zij is een bijzonder talent te noemen.

Singer/songwriter Jankobus Seunnenga, bekend van het duo Pigmeat zal liedjes vertolken van zijn nieuwste cd ‘Jantje lacht en Jantje huilt’, vakkundig gemaakte nummers met eigenzinnige teksten. De cd zit vol anekdotes en leuke beschouwingen.

Erwin Mulder is een typische slamdichter en heeft al een paar poetry slams (slam=wedstrijd in voordragen van eigen gedichten) op zijn naam staan. Erwin gebruikt thema’s uit het allerdaagse leven, die hem kunnen boeien, maar vooral inspireren tot groteske woordverbazingen.

Sannemaj Betten (17) uit St. Jacobiparochie schrijft gedichten sinds de basisschool, maar is pas een jaar geleden begonnen met serieuze poëzie en voordracht (theater). Ze noemt zichzelf beginnend zangeres, ‘theateres’, en woordkunstenares. Haar devies: dicht de wereld open.

De 17-jarige Joanne Hoekstra (Augsbuurt) ten slotte, heeft dyslexie, maar dat houdt haar niet tegen om gedichten te schrijven vanaf haar 13e jaar. Mensen met dyslexie denken vaak meer in beelden en dat lees je terug in haar poëzie.

De Leeuwarder Poëzie Avond wordt gehouden in ATTEL-J oude school aan de Nijlânsdyk 4 te Leeuwarden. Zaal open: 20.00 u en de entree is €5.

3-6-2012 22:28 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Uitgaan

Meer Uitgaan