Uitgaan

6 juni Fotopresentatie Altijd Noorwegen door Gerrit Jan Zwier bij selexyz de tille

6 juni Fotopresentatie Altijd Noorwegen door Gerrit Jan Zwier bij selexyz de tille

LEEUWARDEN, juni 2012 - persbericht - Woensdag 6 juni geeft Gerrit Jan Zwier een powerpointpresentatie over zijn nieuwste boek Altijd Noorwegen. Noorwegen is een oude liefde van de auteur sinds hij het, liftend langs de eindeloze kust en door het Lapse binnenland, ontdekte. De lezing begint om 19.30 uur en vindt plaats in boekhandel selexyz de tille. Entree is € 5,00.


Velen hebben inmiddels de charme van het koele, stille noorden ontdekt, waar de grootse natuur niet tot tuintjes en parkjes is getemd. We hadden altijd al bewondering voor de taaiheid en wilskracht van de Noren, die zich in een woeste natuur wisten te handhaven. Bij ons wordt de lokroep van het noorden nu nog luider gehoord, niet alleen door vakantiegangers, maar ook door het groeiend legertje van emigranten, die hopen dat in een fjord of half verlaten dorpje het avontuur van hun leven nu echt zal beginnen.

In Altijd Noorwegen worden de landschappen, eilanden en uithoeken van zuid naar noord verkent, vaak te voet, maar ook met de auto en per schip. Het blijft wonderbaarlijk dat de misdaadliteratuur hier tot bloei kwam, in al die vredige provinciestadjes waar in werkelijkheid de diefstal van een skistok al een sensatie zou zijn. Niets ligt voor de hand in een land waarvan de bewoners een ‘romantisch hart’ en een ‘koel verstand’ zouden hebben.

Gerrit Jan Zwier studeerde biologie, geografie en antropologie. Als schrijver en reisjournalist is hij gespecialiseerd in noordelijke gebieden en schreef hij boeken over Lapland, IJsland, Noord-Canada en Groenland. Van Gerrit Jan Zwier zijn onlangs twee nieuwe titels verschenen: Altijd Noorwegen en De wandelaar is een weeskind van de romantiek, een wandelboek over Noord-Nederland. De lezing gaat over Noorwegen (van Zuid-Noorwegen tot Lapland), maar de auteur maakt af en toe een uitstapje naar Noord-Nederland, juist omdat hier veel emigranten voor het Noorse platteland worden geworven.

5-6-2012 13:16 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Uitgaan

Meer Uitgaan