8 juni Hospital Bombers, support AlascA + Meindert Talma in Asteriks

Uitgaan

8 juni Hospital Bombers, support AlascA + Meindert Talma in Asteriks

LEEUWARDEN, juni 2012 – De Hospital Bombers zijn terug! Tot op de tanden gewapend komen zij 8 juni een coup plegen op podium Asteriks. Deze bazen kennen naar eigen zeggen maar drie akkoorden, en houden van pindakaas en The Velvet Underground. Aanschouw hoe briljant deze vreemde combi kan zijn. Het Volendamse AlascA doet er een ambachtelijk schepje boven, Meindert Talma en de Rode Kaarten komen supporten met hun nummers over voetbalhelden in de categorie 'net niet'.


Kaarten zijn in de voorverkoop bij King Kong Records.

Hospital Bombers
heeft zo'n breed geluid dat praktisch alles tussen Eels en Arcade Fire haalbaar is. De sound is voornamelijk een soort rammelfolk-rock met een hele dikke Velvet Underground-saus. Met een goed debuut weten de vier overgebleven muzikanten van Norma Jean na het vertrek van de zangeres perfect onder de aandacht te blijven. Onder andere het optreden op het SXSW-festival in Austin (USA) in 2008 zorgt ervoor dat iedereen Hospital Bombers kent.

Heel lang is er een wapenstilstand geweest, maar sinds begin dit jaar zijn de bombardementen weer in volle gang. Met een dijk van een album, At Budokan, (een knipoog naar alle Live at Budokan-albums) zijn de Amsterdammers terug. En hoe! Met vier jaar ervaring en prachtig nieuw materiaal wil je deze aanslag op het Asteriks podium absoluut niet missen.

AlascA
is volgens Leo Blokhuis de muzikale belofte van 2012. De vier Noord-Hollanders brachten in februari dit jaar hun debuutalbum Actors & Liars uit, en dat werd bijzonder goed ontvangen. En dat is niet vreemd, want voor dit album is er samengewerkt met de Britse producer Alan Branch, die ook werkte met U2, Blur, en een Grammy won voor zijn werk met Jeff Beck. Hoe het klinkt? Ambachtelijke indie-folk met melancholische melodieën, prachtige samenzang en hoorbare invloeden uit de 60's en 70's.

Meindert Talma en de Rode Kaarten
is één van de meest productieve artiesten die we in dit land kennen. De in Surhuisterveen geboren muzikant maakte sinds 1997 maar liefst tien albums en twee romans. Waar een singer-songwriter nog wel eens de tekst aanpast aan het geluid, is de eigenzinnige Meindert iemand die in iedere zin de grenzen van de dichterlijke vrijheid opzoekt. Met Nederlandse en Friestalige liedjes worden allerhande gevoelige zaken door hem blootgelegd en bezongen. Spinvis is goed vergelijkingsmateriaal, maar je kunt Meindert ook zien als een kruising van De Kift en de jongere jaren van Raymond van het Groenewoud.

De ene keer solo dan weer met backingband The Negroes, het maakt de muzikale duizendpoot niets uit. Meindert raakt juiste snaar toch wel! De boomlange verschijning tourt op dit moment met zijn nieuwe begeleidingsband De Rode Kaarten door het land.

 

Vanavond wordt de legendarische Leeuwarder international Oekie Hoekema, die welgeteld éénmaal in Oranje speelde, het boek en de CD Eenmaal Oranje overhandigd.


Vrijdag 8 Juni 20:00
Podium Asteriks, Blokhuispoort, 5,-

7-6-2012 12:10 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Uitgaan

Meer Uitgaan