8 juni IJslandse band Agent Fresco in Romein Leeuwarden

Uitgaan

8 juni IJslandse band Agent Fresco in Romein Leeuwarden

LEEUWARDEN, 2012 - Vrijdag 8 juni is het in Poppodium Romein te Leeuwarden weer tijd voor een nieuwe editie van CTRL/ALT/ROMEIN. Met een vaste lage-prijs-garantie kan men nieuwe, opkomende bands ontdekken die een kans verdienen. Deze keer onder andere Agent Fresco, een opmerkelijk band afkomstig van IJsland.


Qua stijl zijn ze amper te omschrijven, er zijn invloeden te noemen van harde bands als Rage Against The Machine en System Of A Down, maar ook Queen en Gang of Four. Naast Agent Fresco komt ook het Duitse The Dope langs en een lokale opener wordt nog bekend gemaakt. De deuren openen om 20:00 uur en tickets kosten slechts € 5,-.

Agent Fresco, een vierkoppige band van IJsland, kent al veel succes. De band heeft al vele optredens achter de rug en bracht in 2010 hun debuutalbum uit. Dit ambitieuze album, genaamd “A Long Time Listening”, werd door IJslandse muziekcritici direct benoemd tot het beste album van het jaar. Daarnaast won de band een “Kraumur Award”, bereikten ze de eerste plaats op de “Gogoyoko” muziek download website en Kerrang! Magazine gaf ze de hoogste rating haalbaar. Het talent van de band werd ook opgemerkt door diverse topmuzikanten van IJsland die vrijwillig hebben meegezongen op het titelnummer van het album.

The Dope
Het uit Munchen en Berlijn afkomstige The Dope is een tweemansformatie bestaande uit gitaar en drums, welke worden verrijkt door middel van zang, loops, banjo en programmering. In complexe songstructuren wordt de melodieuze indie muziek afgewisseld met de hardere kant van The Dope. Als duo maakt de band meer indruk dan menig vijfpersoons indie act.

Een lokale opener zal weldra bekend worden gemaakt op de website van Romein.

7-6-2012 12:07 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Uitgaan

Meer Uitgaan