23 juni Lezing Friesland en de Friese Waddeneilanden door Rik Zaal

Uitgaan

23 juni Lezing Friesland en de Friese Waddeneilanden door Rik Zaal

LEEUWARDEN, juni 2012 - Zaterdag 23 juni is Rik Zaal te gast in boekhandel selexyz de tille in Leeuwarden. Hij zal om 14.00 uur een lezing geven over zijn boek Friesland en de Friese Waddeneilanden, het eerste deel in een serie van twaalf over alle provincies van Nederland die oorspronkelijk in zijn alom geprezen boek Heel Nederland verschenen zijn. De toegang is gratis.


- Persbericht selexyz de tille -

Rik Zaal reisde stad en land af en wat bleek: Nederland is veel groter dan we dachten. Zaal windt er geen doekjes om, hij wijst ons hoogstpersoonlijk de weg in een land dat in alle opzichten een wonderbaarlijk grote verscheidenheid vertoont. Hij opent daarbij een schat aan wetenswaardigheden en nieuwe perspectieven. Op grond van eigen ervaring geeft hij adviezen voor logeer- en eetadressen.
Het boek Heel Nederland biedt een monumentaal en adembenemend panorama op alles wat Nederland mooi, vreemd en bijzonder maakt. Wie met Rik Zaal meereist, te voet, per fiets, trein, auto of vanuit de luie stoel, staat een bijzondere trip te wachten. Voor iedereen die dacht Nederland - of in dit geval - Friesland te kennen!

Rik Zaal is schrijver en programmamaker. Hij werkte onder meer als columnist bij NRC Handelsblad, De Volkskrant en Het Parool. Daarnaast maakte hij programma’s voor de VPRO en AT5. Enkele jaren geleden verraste hij met zijn boek Spanje. Een reisgids. Kort daarna begon hij met het schrijven van Heel Nederland. Een boek waar hij vijf jaar aan gewerkt heeft.

 

 

8-6-2012 16:13 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Uitgaan

Meer Uitgaan