Uitgaan

9 juni huisdierenbeurs op Oldehoveplein Leeuwarden

LEEUWARDEN, juni 2012 - Zaterdag 9 juni staat het Oldehoveplein weer in het teken van de huisdieren. Het jaarlijks terugkerende evenement wordt georganiseerd door eerstejaars studenten Diermanagement van Hogeschool Van Hall Larenstein. Van half elf s’ochtens tot half vijf s ’middags zijn er veel verschillende stands en activiteiten op het Oldehoveplein te vinden.


De Reddingshonden Groep Drenthe geeft een demonstratie en vertellen over hun dagelijkse werk. Ook wordt er een demonstratie gegeven van Special Dog Boys.

De demonstratie van de Special Dog Boys bestaat uit gehoorzaamheid-, zoek-, hindernis- en verdedigingsoefeningen. De honden zijn erop getraind hun baasje te verdedigen als die wordt aangevallen. Sommige van deze honden worden ook in beveiligingsdiensten gebruikt. Naast de demonstraties zijn er vele verschillende stands die de bezoekers informeren over het houden van huisdieren, een dierenfotograaf en de dierenbescherming aanwezig. Een must voor elke huisdierenfan!

Ook voor de kleinste dierenliefhebbers is er genoeg te beleven doormiddel van verschillende spelletjes en activiteiten. Er is een kleurplatenactie waarbij de mooiste kleurplaten een kaart voor het spelparadijs “Monkeytown” kunnen winnen. De kleurplaten zijn op de dag zelf te krijgen of te vinden op www.dagvanhethuisdier.nl. Voor kinderen met een hond is er een hondenzeskamp waarbij ze hun vertrouwdheid met de hond kunnen bewijzen.

Programma
10.30 - 12.00 hondenzeskamp
12.00 – 12.30 Inge Koenis
12.45 – 13.15 Reddingshonden demonstratie
13.30 – 14.00 Special Dog Boys
14.15 – 14.45 Reddingshonden demonstratie
15.00 – 15.30 Special Dog Boys
15.30 – 15.45 Gehoorzaamheidswedstrijd
15.30 – 16.30 Goede doelen actie basketbal vereniging Aris


Meer informatie over bijvoorbeeld de routebeschrijving is te vinden op www.dagvanhethuisider.nl.
8-6-2012 14:48 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Uitgaan

Meer Uitgaan