25 en 26 mei Holy Stitch in Blokhuispoort Leeuwarden

Uitgaan

25 en 26 mei Holy Stitch in Blokhuispoort Leeuwarden

LEEUWARDEN, mei 2013 - Op 25 en 26 mei vindt de negende editie van Holy Stitch plaats: tijdens deze bruisende bajesbeurs die al sinds 2009 halfjaarlijks uit de grond wordt gestampt, is voormalig gevangenis de Blokhuispoort in Leeuwarden het decor van een tweedaagse DIY & crafty markt met hip en handgemaakt uiterst hoog in het vaandel.

Gedurende dit bijzondere evenement presenteren en verkopen ruim 50 vlijtige fröbelaars hun standwaar vanuit een eigen gevangeniscel, waardoor standhouders als het ware voor twee dagen over een klein winkeltje beschikken in een wel heel unieke omgeving.

Nieuw: Holy Stitch Hug

Bij het inleverpunt op de begane grond kan je namelijk een op de beurs gekocht kleinigheidje brengen en in de daarvoor bedoelde stelling plaatsen. Als tegenprestatie mag je vervolgens zelf een kadootje van de plank pakken, zodat je een verrassing geeft én een verrassing krijgt. Maak het nog leuker door het presentje in te pakken en te voorzien van een motto, een wijze spreuk of een leuk berichtje! Een vriendelijke daad voor een totaal onbekende. Gewoon omdat het kan.

Loterij voor goede doel
Aan het goede doel is ook gedacht in de vorm van een ouderwetse loterij, waarvan de volledige opbrengst aan Stichting Kat In Nood wordt geschonken. Creatievelingen onder de bajesbezoekers kunnen aanschuiven bij een van de vele workshops om de gevangenis te verlaten met een waanzinnig kunstwerk van eigen hand en voor de kleine boefjes is er gratis kinderopvang, waar ze in een heuse cel met een leuke kinderfilm en knutselwerk worden vermaakt.

Vintagehoek
Ook is er ruimte voor echte vintage in de vintagehoek, waar je tegen fijne prijsjes leuke tweedehands kleding en accessoires op de kop kan tikken. En vergeet vooral niet een rondje door de Blokhuispoort te sjokken; wandel mee met de rondleiding en duik met een enthousiaste gids in de spannende geschiedenis van deze eeuwenoude gevangenis.

Als voorproefje worden er in aanloop naar het kerkerjolijt door heel Leeuwarden zogenaamde Holy Stitch Teaser Bags verstopt, dit zijn kleine papieren tasjes gevuld met verscheidene Holy Stitch goodies. Vind je zo’n tasje, dan mag je deze meenemen. Hou je ogen dus goed open, want ze kunnen overal en op elk moment opduiken!

Hip naaiwerk, Zpagetti, decotape, stempels, kawaii en vrolijk versierde cake pops...inmiddels trekt Holy Stitch ruim 4500 bezoekers naar het Leeuwarder gevang, daar ben jij toch ook weer bij?

zaterdag 25 mei 10:00 - 18:00
zondag 26 mei 10:00 - 18:00

Toegang gratis.

www.holystitch.nl

14-5-2013 11:01 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Uitgaan

Meer Uitgaan