Friejam stimuleert jazz in Fryslân

Uitgaan

Friejam stimuleert jazz in Fryslân

LEEUWARDEN, 24 september 2014 - Vijf jazzmuzikanten hebben Friejam opgericht, een nieuwe Friese jazzorganisatie. Friejam zet zich in voor talentontwikkeling en stimuleert de jazzbeoefening in Fryslân. Om dat te bereiken organiseert Friejam jazzconcerten, jamsessies en jazzworkshops in Leeuwarden, Harlingen en Drachten.


- ingezonden -

‘Jazz wordt op dit moment te weinig gestimuleerd en beoefend, terwijl er wel degelijk behoefte aan is, zowel bij muzikanten als bij muziekliefhebbers. Daar willen we wat aan doen’, zegt Hans Ritman, voorzitter van Friejam. ‘Het zou prachtig zijn als we jonge mensen jazz leren spelen en dat zowel beginnende als gevorderde jazzmuzikanten meer aan spelen toekomen.’

Ambitieus
Friejam is ambitieus. Dit jaar nog vinden negen concerten plaats met Friese jazzbands in Fire Café in Leeuwarden, Trebol in Harlingen en De Lawei in Drachten. Bij elk concert worden jonge Friese jazztalenten uitgenodigd om mee te spelen en ervaring op te doen. Elk concert eindigt steevast met een jamsessie voor iedereen die mee wil spelen. Het openingsconcert van Friejam wordt verzorgd door Undivided, de nieuwe band van zangeres Elly-May. Dit concert vindt op zondag 5 oktober plaats in Trebol in Harlingen.

Vanaf januari 2015 starten de workshops van Friejam. Op de rol staan onder meer de workshops ‘jazz en klezmer’, ‘funk en jazz’ en een bluesproject. Bijzonder is dat de bekende zangeres Astrid Seriese een Billy Holiday-workshop geeft voor jonge zangers en zangeressen.

Meer informatie over de plannen staat op www.friejam.nl.

Leden
Alle jazzmuzikanten en jazzliefhebbers kunnen lid worden van Friejam. ‘We streven naar 200 tot 250 leden. Zij bepalen de koers van Friejam. Samen kunnen we het Friese jazzlandschap weer tot bloei brengen’, stelt Hans Ritman.

Fotograaf: Gitta Overmaat
V.l.n.r. Geurt Volkers, Hans Ritman, Felix Roosenstein (voor), Hans Wolfslag en Ton Groot Haar

24-9-2014 11:31 2 reacties

Reacties (2)

Toevallig kwam ik de naam Hans Ritman tegen, hij heeft vroeger in Barendrecht gewoond waar ik nog steeds woon. Ik wilde hem een foto van vroeger sturen.Als hij daar prijs op stelt kan ik deze via een mail sturen.
M vr Gr Frans de Jong

Geplaatst door Frans de Jong op 16-2-2020 10:15
Meld als ongepast

Het zou leuk zijn als Hans zou reageren door een reactie naar mij te mailen

Geplaatst door Frans de Jong op 16-2-2020 21:03
Meld als ongepast

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Uitgaan

Meer Uitgaan