Nostalgische Liwwadderdag op 12 april in teken 100-jarige Hollanderwijk

Uitgaan

Nostalgische Liwwadderdag op 12 april in teken 100-jarige Hollanderwijk

LEEUWARDEN, 2015 - Op zondag 12 april wordt de zesde editie van de Liwwadderdag gehouden. In Schaaf City Theater van 14.00 en 18.00 uur.


- ingezonden -

De Liwwadderdag is zo langzamerhand een begrip geworden bij de echte Liwwadders. Dit nostalgische en gezellige evenement wordt eens in de drie jaar georganiseerd door de Leeuwarder Historische Vereniging Aed Levwerd en het Historisch Centrum Leeuwarden (HCL). Tussen alle kramen met uitstallingen over Leeuwarder onderwerpen is er deze keer speciale aandacht voor de Hollanderwijk, het prachtige woonwijkje 'ten suden fan ut spoor'. Precies honderd jaar geleden werd deze wijk gebouwd onder architectuur van W.C. de Groot, de ontwerper die Leeuwarden meer moois heeft nagelaten zoals het Gabbema Gasthuis en de Julianavleugel van het Sint Anthoon. Voor bewoners en oud-bewoners en alle andere Liwwaddders is er volop gelegenheid elkaar te ontmoeten en bij te praten bij de fototentoonstelling en bij de filmpjes die vertoond worden.


Programma
De middag begint om 14.00 uur en zal worden ingeleid door Sicko Heldoorn, oud-bewoner van de Hollanderwijk en tegenwoordig o.a. burgemeester van Dantumadeel. Op het programma staat dus de reünie van (oud-)wijkbewoners en optredens van Hollanderwijker Johan Juckers en Melvin van Eldik. Johan Dalstra en Marloes Eskens houden in de tuinzaal ‘praatsjes´ over de ´Skrans´ en over de ´Hollanderwiek´.

In de grote zaal is er een keur van ´kraampkes´ met boeken, ansichtkaarten en tekeningen en schilderijen van de Leeuwarder kunstenaars Eddy Sikma en Bep Mulder.

Dus liefhebbers van de echte Liwwadder geselligheid: kom op sundach 12 april naar Skaaf! En ut mooiste fan alles: de toegang is fergees!

Speciaal voor de mensen die op deze middag niet uitgepraat raken over hun mooie wijk en hun prachtige stad, opent café De Ossekop aan de Uniabuurt haar deuren vanaf 17.00 uur ’s middags. Blijvende historische gezelligheid met een hapje en een drankje. Komt allen bitterballen.

Foto: De Hollanderwijkbewoners in 1976, samen op de foto in de Hollanderstraat

27-2-2015 21:49 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Uitgaan

Meer Uitgaan