29 maart Palmzondagconcert Schola Cantorum Mistúra in Leeuwarden

Uitgaan

29 maart Palmzondagconcert Schola Cantorum Mistúra in Leeuwarden

LEEUWARDEN, 2015 -  Op zondag 29 maart geeft het koor “Schola Cantorum Mistúra” in Michaëlschool een Palmzondagconcert. Gezongen worden liederen van moderne componisten: Jetze Bremer, Feike van Tuinen, Sjoerd van der Veen en Hendrik Andriessen. Maar ook een aantal delen uit de “Via Crucis” (Kruisweg) van Franz Liszt en de gehele “Sieben Worte Christi Am Kreuz” van César Franck.


Oeds Wijnsma zal het koor aan de piano begeleiden: dirigent is Piet Vessies.

Het wordt een concert van tegenstellingen. De tegenstelling zit in de liedteksten, maar ook in hoe je de oude bekende teksten van het Lijdensverhaal beleeft. De werken van de moderne componisten gaan meer over de bedoeling van de Goede Week, maar bij Liszt en Franck gaat het echt om het Lijdensverhaal. Maar ze doen dat heel verschillend. Vergeet alleen niet om ook van de prachtige muziek te genieten.

Bij Liszt gaat het om de kwetsbaarheid van ons leven en ervaar je de verstilling, soms de troost. Bij Franck staan beleving en drama op de voorgrond; hij vertelt echt het verhaal.

U bent op 29 maart van harte welkom in de Michaëlschool, Hercules Seghersstraat 3, 8932 DG, Leeuwarden. Aanvang 15.00 u - Toegang € 10,00 - kinderen gratis. Iedereen is van harte welkom.

Meer info: www.dezangbodem.nl

27-3-2015 17:00 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Uitgaan

Meer Uitgaan