2 april Jansoniuslezing Marnix Krop in dorpskerk Huizum: Redt Duitsland Europa?

Uitgaan

2 april Jansoniuslezing Marnix Krop in dorpskerk Huizum: Redt Duitsland Europa?

LEEUWARDEN, 2015 - Op donderdagavond 2 april wordt in de Dorpskerk Huizum de tweede Jansoniuslezing gehouden. Topdiplomaat en insider Marnix Krop zal spreken over de toenemende leidende rol van Duitsland in Europa. Aanvang 20.00 uur.

Vorig jaar trok de eerste Jansonius Lezing door prof. Meindert Fennema een volle kerk. Nu is er een niet minder interessante spreker: Marnix Krop, oud directeur-generaal Europa bij het ministerie van buitenlandse zaken en oud-ambassadeur van Nederland in Duitsland. Tevens is hij auteur van het boek ‘Hart van Europa: Hoe Duitsland ons uit de crisis voert en tegen welke prijs'. In korte tijd beleefde zijn boek meerdere drukken en kreeg veel aandacht in (inter)nationale media.

Krop bespreekt als insider niet alleen de politiek en economisch steeds sterker wordende leidende Duitse rol in Europa maar ook actuele vraagstukken die voor ons en de generaties na ons van groot belang zijn. Europa zit immers in allerlei opzichten 'in zwaar weer'. Gaat Duitsland 70 jaar na WO II Europa 'redden'? Zo ja: hoe? Deze man, die in Polen, Frankrijk en Duitsland hoge onderscheidingen kreeg, komt op 2 april voor het geven van de Jansonius Lezing naar de Dorpskerk Huizum.

Toegang: € 5,-
Kaarten bij de ingang.

Fotograaf: Erik-Jan Ouwerkerk

www.facebook.com/dorpskerkhuizum

2-4-2015 13:50 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Uitgaan

Meer Uitgaan