Uitgaan

4 april Mattheüs Passion met Pearl Jozefzoon en Jan Rot in de Harmonie

LEEUWARDEN, 2015 -Zaterdag 4 april staat de Nederlandse sopraan Pearl Jozefzoon met een bijzonder programma in de Harmonie. Een eigentijdse versie van het grootste klassieke meesterwerk van West-Europa: de Mattheüs Passie. Zij wordt bijgestaan door theatermaker Jan Rot, bariton Job Hubatka en het ensemble Tango Extremo.


De ‘Mattheüs Passie’ van Johann Sebastian Bach vertelt het verhaal van de laatste dagen van Christus. Rond Pasen 2015 kunt u dit muzikale monument eens op een geheel nieuwe manier beleven, namelijk in een wel heel bijzondere uitvoering waarin klassieke muziek en Argentijnse tango elkaar ontmoeten.

Pearl Jozefzoon, bekend van ‘The Voice of Holland’ en van het televisieprogramma ‘Mattheüs Masterclass’, neemt verschillende recitatieven en aria’s voor haar rekening. Jozefzoon werd tweede bij The Voice of Holland in 2010. Daarna bracht zij in 2012 een ontroerende versie van het Erbarme Dich in het tv-programma Matthäus Masterclass, waar zij als winnares eindigde.Verder is zij dit seizoen te zien in alle grote theaters met de musical Dreamgirls.

Theatermaker Jan Rot heeft de rol van evangelist en zal zijn eigen hertaling van het lijdens- en sterfverhaal brengen. Met Pasen 2006 stond zijn Mattheüs-uitvoering op de eerste plaats van de Mega Album Charts. Rot verving het barok-christelijke cultuurgoed uit de tijd van Bach door een hedendaagse visie op de lijdensweg van de historische Jezus van Nazareth.

Job Hubatka soleerde eerder in opera’s van Salieri, Donizetti, Pacuvio en Rossini in binnen- en buitenland. Naast klassiek en barok geniet hedendaagse muziek zijn grote interesse. Verder soleert hij regelmatig in de bekende en minder bekende oratoria.

Tango Extremo voegt op haar beurt de Latijns-Amerikaanse dimensie toe aan deze Paasvoorstelling. Tango Extremo heeft zich de afgelopen 12 jaar gespecialiseerd in de muziek uit het Argentijnse Río de la Plata gebied en diverse cross-overs vanuit het tango nuevo idioom. Het ensemble heeft een niet meer weg te denken plaats in het Nederlandse muziekleven weten te veroveren.

Voor meer informatie: www.tangoextremo.com

4-4-2015 12:26 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Uitgaan

Meer Uitgaan