Zakelijk

Ruim 125.000 bezoekers op NVM Open Huizen Dag

Nieuwegein, 9 oktober - De Open Huizen Dag van de NVM van zaterdag 9 oktober is succesvol verlopen. Ruim 47.000 woningen deden mee aan de dag, een hoger aantal dan eerdere edities. Ook de potentiële kopers lieten het niet afweten. In totaal trok de dag ruim 125.000 bezoekers, zo blijkt uit een eerste bliksemenquète.


Het aantal bezoekers is iets lager dan de vorige NVM Open Huizen Dag in maart van dit jaar. Doordat er deze keer meer woningen waren te bezichtigen, lag het aantal bezichtigingen per woning wel iets lager. Gemiddeld werd een woning door 2,7 kijkers bezocht, tegen 3,5 in maart. Circa 1 op de 4,5 woningen kreeg geen kijkers over de vloer.

In totaal staan er in Nederland nu circa 185 duizend woningen te koop, waarvan 139,4 duizend bij NVM-makelaars. Consumenten durven weer te bewegen. Zo telt de nationale woningzoeksite www.funda.nl vanaf de zomer een recordaantal bezoekers. Afgelopen september werd de website zelfs 11,8 miljoen keer geraadpleegd.

Alhoewel nog niet zichtbaar is of het aantal bezichtigingen zich daadwerkelijk zal vertalen in de verkoopcijfers, is de NVM tevreden met de resultaten van de Open Huizen Dag. NVM-voorzitter Ger Hukker: "De positieve houding van de kijker op de Open Huizen Dag zien wij als gunstig voorteken voor het vierde kwartaal. We hopen in het laatste kwartaal de positieve effecten te zien van de komst van het nieuwe kabinet, dat heeft aangegeven de hypotheekrenteaftrek ongemoeid te laten. Dat geeft mogelijk enig vertrouwen bij consumenten. Bovendien is de betaalbaarheid van woningen fors verbeterd, in sommige gevallen wel met 20%. Kopers kunnen profiteren van scherpe huizenprijzen, een voordelige hypotheekrente en een ruim aanbod."

De NVM organiseert twee keer per jaar een Open Huizen Dag. Op deze dag kunnen consumenten zonder afspraak binnenlopen bij te koop staande woningen om zich breed te oriënteren op aanbod en prijs. Woningzoekenden kunnen eenvoudig thuis een route uitstippelen om vervolgens op hun gemak een aantal huizen te bekijken, de sfeer te proeven en prijzen te vergelijken. Uit een onlangs gehouden onderzoek bleek dat woningen die bezichtigd worden op de NVM Open Huizen Dag, iets sneller worden verkocht.

No risk-clausule
Consumenten die willen verhuizen maar bang zijn dat zij hun huidige woning niet zullen kwijtraken, hoeven zich geen zorgen te maken. Zij kunnen gebruik maken van de NVM No Risk-clausule, die het risico van dubbel huizenbezit uitsluit. Daarmee kan de aankoop van het nieuwe huis worden ontbonden als de verkoop van de huidige woning onverhoopt te lang op zich laat wachten.

De Open Huizen Dag wordt twee keer per jaar georganiseerd. De volgende landelijke NVM Open Huizen Dag is zaterdag 26 maart 2011.10-10-2010 18:30 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Zakelijk

Meer Zakelijk