Zakelijk

Friese Innovatiematch overstelpt met ideeën van Friese uitvinders

Friese Innovatiematch overstelpt met ideeën van Friese uitvinders

De economie van Friesland krijgt de komende jaren een enorme impuls door de inzet van de gloednieuwe incubator De Match uit Heerenveen. In deze broedkamer voor talent komen prille ideeën tot commerciële wasdom.


De winst is nieuwe bedrijvigheid in Friesland en dus ook meer werkgelegenheid en een hogere economische levensstandaard. De recente ideeënwedstrijd de Friese Innovatie Match bewijst dat er heel veel werk aan de winkel is voor De Match.

Wat een coach is voor sporttalent, is incubator De Match voor ondernemerstalent. De insteek van De Match? Het selecteren van vernieuwende ideeën en uitvindingen. Welke ideeën zijn levensvatbaar en welke niet? Na een strenge toets helpt De Match vervolgens bij het realiseren van deze ideeën tot succesvolle nieuwe ondernemingen. En met evenveel inzet gaat De Match aan de slag om bestaande ondernemingen te helpen hun nieuwe ideeën in de markt te zetten. Wie hiervan profiteert? De Friese bevolking en economie.

De Friese Innovatie Match bewijst belang van De Match
Incubator De Match is nieuw en had niet op een beter moment kunnen komen. Dit blijkt uit het grote aantal inschrijvingen voor de Friese Innovatie Match. Friese uitvinders en ideeënbedenkers hebben zich hiervoor massaal ingeschreven. Incubator De Match organiseert de Friese Innovatie Match samen met initiatiefnemer Fryslân Unlimited. De Friese Innovatie Match is bedoeld om een toevloed te genereren van nieuwe sprankelende uitvindingen en ideeën. Zowel ondernemers als particulieren blijken zich massaal te hebben ingeschreven. Hieruit blijkt onomstotelijk dat De Match nieuwe ideeën niet met een lampje hoeft te zoeken maar vanuit alle hoeken krijgt aangereikt.

25 november 2010: officiële introductie van De Match
Nu de inschrijving voor de Friese Innovatie Match is gesloten komen er vervolgens voorrondes, een beoordeling door een deskundige jury én een grote finale. Die finale valt samen met de officiële lancering van De Match, op 25 november 2010.

Bron: persbericht De Match

 

 

19-10-2010 13:24 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Zakelijk

Meer Zakelijk