De nieuwe eigenaren van Grandcafé Rembrandt

Zakelijk

De nieuwe eigenaren van Grandcafé Rembrandt

Bert, Baukje en Xander Tichelaar zijn sinds eind maart de nieuwe eigenaren van Grandcafé Rembrandt. De openingstijden zijn sindsdien verruimd en ook de keuken is weer geopend. Men kan er dagelijks van 11 tot 21 uur lekker eten en gratis internetten.


Vader Bert en zoon Xander praatten al tien jaar over een klein kroegje met een keuken of een sportbar zoals je veel in Engeland en de VS ziet. Toen ze zagen dat Grandcafé Rembrandt te koop stond, besloten ze die vanwege de prachtige locatie en het mooie bedrijf te kopen. Hoewel het gezin geboren en getogen is in Leeuwarden, was de keuze van deze stad echter niet vanzelfsprekend. “Liwwadden is mien stadsje. Maar we hebben ’t ook wel over een café in Heerenveen gehad”, vertelt Bert.

Openingstijden verruimd
In het halfjaar dat het drietal het café runt, zijn de openingstijden verruimd. Hoewel de keuken, die onder de vorige eigenaar al een tijdje dicht was alweer een aantal maanden open is, merkt Xander dat de meeste mensen de Rembrandt vooral nog als kroeg zien. “Dat vinden we ook prima, maar onze keuken draait niet alleen in het weekend maar ook doordeweeks door. We willen de naam grandcafé eer aan doen met kwalitatief goede lunches en diners tegen een redelijke prijs.”

Ook kunnen onze gasten gebruik maken van gratis draadloos internet. “Iedereen mag hier dagelijks van 11 tot 21 uur op de laptop komen werken.”

Keuken
Xander staat in de keuken van Grandcafé Rembrandt. Hij werkte hiervoor ruim acht jaar als kok bij de marine en kookte vorig jaar nog in de keuken bij de Grië in West aan Zee (Terschelling) die een Michelinster had.

Huisgemaakte specialiteiten
De specialiteiten van het Leeuwarder eetcafé zijn onder meer huisgemaakte tonijnsalade, de Rembrandtburger en de Mixed Grillspies.  “Als je Mixed Grill in een restaurant bestelt, krijg je meestal een hoop vlees op je bord. Wij serveren dit grillgerecht op spiesen. We willen het graag anders doen.”

Geschikt voor groepen
Het café heeft een enorme oppervlakte die de Tichelaars benutten om arrangementen voor grote groepen te bieden. “Vanaf tien personen hebben we bijvoorbeeld de Rembrandtproeverij: alle gerechten die op de kaart staan maar dan in het klein. Ook is de Rembrandt heel geschikt om (huwelijks)recepties, verjaardagen en jubilea te houden.”

Live Muziek
Bert wil in de toekomst meer livemuziek naar de Rembrandt brengen. “Muziek is echt mijn ding en vind ik erg belangrijk. In de weekenden wordt muziek uit de jaren 80 en 90 door dj’s of een liveband ten gehore gebracht. Maar ook doordeweeks hebben we vaak muziek. Nu café Silberman bijvoorbeeld gesloten is, gaan wij de jazzprogrammering van Silberman doen.”

Dit artikel is ook te lezen in Stadsblad Liwwadders nr 129, editie oktober 2010

4-10-2010 13:06 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Zakelijk

Meer Zakelijk