Zakelijk

VVD in Eerste Kamer tegen inperking aantal koopzondagen

DEN HAAG - Een beoogde inperking van het aantal koopzondagen is niet helemaal zeker. Omdat de VVD in de Eerste Kamer tegen dit wetsvoorstel zal stemmen, lijken de stemverhoudingen in de senaat op scherp te worden gezet.


Een woordvoerder van de VVD bevestigde woensdag dat de partij in de senaat tegen het voorstel gaat stemmen. Er zou sprake zijn van 'juridische onvolkomenheden' in het wetsvoorstel, zei hij.

Dat de VVD de regels rond koopzondagen wil aanscherpen lijkt opmerkelijk. Eerder toonde de partij zich een fel tegenstander hiervan. Maar premier Mark Rutte gaf tijdens de formatie aan de inperking te steunen als geste richting de SGP. Deze partij zei eerder alleen steun te willen geven aan het minderheidskabinet als de regels voor de koopzondag in de ogen van de gereformeerden niet verslechteren.

Bron en hele bericht: Distrifood


11-11-2010 09:37 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Zakelijk

Meer Zakelijk