Slagerij Smit open in Bilgaard

Zakelijk

Slagerij Smit open in Bilgaard

De nieuwe winkel van Slagerij Smit in Bilgaard ziet er tiptop uit. In de looproute van het winkelend publiek, pal naast de bakker, de hoofdingang en vlakbij het parkeerterrein heeft de kwaliteitsslager volgens eigenaar Jacob Smit ‘de mooiste plek’.


“Het was eigenlijk niet de bedoeling, maar soms lopen de dingen anders dan je verwacht.” Jacob Smit, ook eigenaar van de slagerij Smit in Camminghaburen, zag het wel zitten om in het nieuwe winkelcentrum Bilgaard een tweede winkel te openen. “De vorige slager stopte met zijn winkel en dat zou betekenen dat er in Bilgaard geen slager meer gevestigd zou zijn. Dat is jammer. Zeker met het prachtige winkelcentrum zoals het er nu staat. Daar hoort een slager bij. En de locatie is fantastisch. Er is een enorme verscheidenheid aan mensen en dat maakt het contact met de klanten erg leuk.”
 
Slagerij Smit is een kleinschalig, ambachtelijk familiebedrijf en wil dat ook blijven. “Vanuit het bedrijf dat mijn vader voerde ben ik in het slagersvak gerold. Het mooie daarvan is het contact met de klanten. Soms vind ik het jammer dat ik niet alle klanten persoonlijk ken, je houdt je als eigenaar en slager toch nog veel bezig met de randzaken binnen een bedrijf. We houden van een familiaire sfeer, misschien wel een ‘dorpsgevoel’ in hartje stad.
 
Slagerij Smit bestaat sinds 1900. “Veel van onze vleesproducten bereiden we zelf, onder andere onze worst. We krijgen het vlees geleverd van vaste leveranciers uit de regio. Dat is een groot voordeel voor ons, maar ook voor de klant. Die heeft altijd een kwaliteitsproduct op tafel. Het aanbieden van het lekkerste vlees is iets waar  wij continu mee bezig zijn. En dat loont, want in 2007 is ons gehakt zelfs door een vakjury bekroond met de titel ‘lekkerste gehakt van Nederland’. Gehakt is een veel gekocht product, dus op die overwinning zijn we erg trots.”
 

De knusse winkel aan de Bilgaardpassage heeft met moderne, donkere tegels op de vloer en teakkleurige kasten en lades een trendy en moderne uitstraling gekregen. “We hebben flink geïnvesteerd, maar wilden dan ook een mooie winkel neerzetten voor onze klanten in Bilgaard. En zo’n investering doe je niet ieder jaar, dus mag je daar dan best wat aandacht aan besteden.” Slager Sjoerd, Wiebo en  verkoopsters Linda en Sietske hebben er zin in. “We maken een frisse start met een enthousiast team.”

 

 

12-11-2010 17:27 1 reacties

Reacties (1)

Een werkelijke versteviging van het versgeheel in bilgaard, proficiat smit, maar u heeft toch al meer dan 3 vestigingen

Geplaatst door theo op 13-11-2010 17:57
Meld als ongepast

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Zakelijk

Meer Zakelijk