Zakelijk

Woningbouwcorporaties gaan failliet

De kassen van de woningbouwcorporaties stromen leeg. De crisis, strengere eisen van de Haagse en Brusselse politiek en fouten van de sector zelf leiden de komende jaren tot faillissementen, fusies en ontslagen, voorspellen kenners van de sector. Uiteindelijk worden de wachtlijsten voor huurders langer. Dit meldt de Volkskrant.


Leegstaande huizen, grondbezit waar niet op gebouwd wordt, een extra heffing van het nieuwe kabinet, het doorgaan van de bestaande Bos-vennootschapsbelasting. De lijst van tegenvallers voor de corporaties is groot. En die wordt in december,  met de publicatie van het jaarrapport van het Centraal Fonds voor de Volkshuisvesting (CFV), nog groter.

 

Aedes, de branchevereniging van de corporaties, voorspelt bij monde van voorzitter Marc Calon de ondergang van de sociale woningbouw. Ook voorziet hij dat de investeringsruimte van de corporaties keldert van 10 miljard naar 1 miljard euro.


Bron en hele artikel: Volkskrant


 

 

18-11-2010 10:59 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Zakelijk

Meer Zakelijk