Zakelijk

Samenwerking NDC, Friesch Dagblad en Omrop Fryslân bij Statenverkiezingen

26 november 2010 - Het Stimuleringsfonds voor de Pers geeft voor het innovatieve project € 107.356 subsidie. Ook het Friesch Dagblad viel in prijzen en ontvangt € 241.250 voor een nieuwe website.


Het project moet duidelijk maken of het mogelijk is door (structurele) samenwerking tussen regionale nieuwsmedia het publieksbereik te verhogen en tot kwalitatief betere informatievoorziening te komen.  En wat vraagt dat van de samenwerkende partijen?


De innovatieve component zit vooral in het crossmediale karakter van het project waarbij elk medium op basis van zijn kracht wordt ingezet en waardoor op een aantal manieren journalistieke vernieuwingen tot stand worden gebracht. Redacties van verschillende media leveren daarbij bijdragen aan elkaars journalistieke producten, bijvoorbeeld doordat politiek redacteuren en columnisten van een dagblad een inhoudelijke bijdrage leveren aan radio- en tv-producties van de omroep.

 

De processen die ingericht worden ten behoeve van dit project, de effectmetingen die worden uitgevoerd onder de inwoners van de provincie en het mogelijke effect van dit project op het opkomstcijfer zullen leiden tot nieuwe inzichten die interessant kunnen zijn voor de gehele bedrijfstak.Het Friesch Dagblad ontvangt  € 241.250 voor een nieuwe website

Het project heeft als kern het vernieuwen van de krant in haar journalistieke definitie en in haar plaats en functie in de Friese samenleving. Gedurende de projectperiode onderzoekt het FD de problematiek van functieverlies van de krant op de kwaliteit van de (democratische) samenleving met als trefwoord ‘betrokkenheid’.

 

De innovatieve component van het project bestaat uit het opzetten van een website waar nieuws van de gemeente kan worden opgezet, met een archieffunctie en een politiek en maatschappelijk forum. Politieke partijen, burgers, belangengroepen kunnen foto’s en berichten plaatsen (sociale media). Verder kunnen vergaderingen auditief gevolgd worden en lokale advertenties geplaatst worden.

 

Het Stimuleringsfonds heeft in totaal innovatiesubsidies 21 aanvragen goedgekeurd voor een totaalbedrag van 2.944.593 euro. Klik hier voor een compleet  overzicht van gehonoreerde projecten.

 

26-11-2010 17:31 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Zakelijk

Meer Zakelijk