Gert van der Veen, onderwijzer uit Wergea,  wint Friese Innovatie Match

Zakelijk

Gert van der Veen, onderwijzer uit Wergea, wint Friese Innovatie Match

HEERENVEEN, 29 november 2010 - De finale van de Friese Innovatie Match heeft een zeer aansprekende winnaar opgeleverd: de heer Gert van der Veen. Deze gedreven onderwijzer uit Wergea overtuigde in de spannende finale de jury van zijn vondst: een spel waarmee leerlingen van basisscholen hun specifieke talenten spelenderwijs leren ontdekken en benutten.


Een innovatief idee dat naadloos aansluit op het concept achter de Friese Innovatie Match, een gezamenlijk initiatief van de nieuwe incubator De Match en Fryslân Unlimited. De Friese Innovatie Match is bedoeld om een toevloed in Friesland te genereren van nieuwe sprankelende uitvindingen en ideeën. Zowel ondernemers als particulieren bleken zich massaal te hebben ingeschreven. De finale van de Friese Innovatie Match vond plaats op donderdag 25 november in het hoofdkantoor van Rabobank Heerenveen – Gorredijk te Heerenveen en vormde de climax van een aantal voorrondes. In deze voorrondes kregen maar liefst 50 Friese inzenders de kans hun idee voor een product of dienst te presenteren aan de vakkundige jury.

Hoge kwaliteit van inzendingen
Karin Biegel, directeur Bedrijven Rabobank Heerenveen – Gorredijk en voorzitter van de jury blikt terug: “De kwaliteit van de 50 inzendingen voor de Friese Innovatie Match was verrassend. De jury heeft van veel inspirerende ideeën kennis mogen nemen. Het ene idee was, zoals dat gaat, iets meer uitgedacht dan het andere, maar alle inzenders vielen op door hun spontaniteit, gedrevenheid en inzet. Tijdens de voorrondes hebben we uit de 50 inzendingen 7 finalisten geselecteerd. Deze hielden op donderdag 25 november hun persoonlijke presentatie. Uiteraard was de kwaliteit bij alle finalisten zeer hoog.”

Het winnende idee: een spel om kinderen hun talenten te laten ontdekken
Karin Biegel: “We hebben gewikt en gewogen en uiteindelijk voor het spelidee van de heer Gert v/d Veen gekozen. Bijzonder was dat hij zijn presentatie in de finale in 3D deed en de juryleden van een bijbehorende 3D-bril voorzag. We hebben voor dit idee gekozen omdat het spel van onderwijzer Gert van der Veen kinderen op jonge leeftijd laat ontdekken waar hun talenten liggen. De maatschappelijke waarde van dit idee staat buiten elke discussie én er ligt marktperspectief. Voor de jury twee belangrijke criteria. Maar nogmaals; de andere 6 finalisten kwamen ook op de proppen met uitstekende ideeën. We zijn verrast door wat er in Friesland borrelt aan ondernemerschap.”

Spel sluit aan op doel Friese Innovatie Match
Ad van der Ham, bestuursvoorzitter van Fryslân Unlimited: “Mijn medebestuurslid Henk Koopmans was jurylid. Het bijzondere aan dit talentenspel is ook dat het naadloos aansluit op de doelstelling van de Friese Innovatie Match; toekomstig innovatief talent in Friesland ontdekken, stimuleren en begeleiden. Onderscheidend aan het spel is verder dat het kinderen op een coachende manier begeleidt om te kijken wat ze kunnen en waar ze goed in zijn. Fryslân Unlimited is ook actief geweest met het concept de Slimste Klas van Friesland en dit spel sluit onderwijskundig goed aan op de talentenontwikkeling die we met dát concept proberen te stimuleren.”

Intentieverklaring incubator De Match
De heer Gert van der Veen won een prijsbedrag van 2500 euro en tekende samen met Jacqueline Hofstede, directeur incubator De Match, een intentieovereenkomst. De Match, één van de twee organisatoren van de Friese Innovatie Match, zal Gert van der Veen een half jaar lang begeleiden om zijn spelidee verder uit te werken en rijp te maken voor een marktintroductie. Overigens was definaledag op donderdag 25 november ook het moment waarop incubator De Match officieel werd gelanceerd. De insteek van De Match? Het selecteren van vernieuwende ideeën en uitvindingen. Welke ideeën zijn levensvatbaar en welke niet? Na een strenge toets helpt De Match vervolgens bij het realiseren van deze ideeën tot succesvolle nieuwe ondernemingen. En met evenveel inzet gaat

De Match aan de slag om bestaande ondernemingen te helpen hun nieuwe ideeën in de markt te zetten. Wie hiervan profiteert? De Friese bevolking en economie.

Meer informatie

www.de-match.nu en www.fryslanunlimited.nl

 

 

 

29-11-2010 16:15 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Zakelijk

Meer Zakelijk