Even de oprit maaien? Wierda Recreatie Beheer legt innovatie aan

Zakelijk

Even de oprit maaien? Wierda Recreatie Beheer legt innovatie aan

LEEUWARDEN, 20 april 2012 - Even de auto aan de kant want de oprit moet gemaaid worden. Klinkt vreemd zult u denken maar als het aan Wierda Recreatie Beheer uit Akkrum ligt zal dit tuinseizoen veelvuldig de oprit gemaaid worden.


Onlangs heeft Remco Wierda van Wierda Recreatie Beheer een nieuwe ‘groene parkeerplaats’ geïntroduceerd bij een recreatie woning. We kennen vast allemaal wel de betonnen ‘ribbel’ tegels die worden aangelegd langs de smalle weggetjes in Friesland. Kom je onverhoopt toch in de berm omdat je moet uitwijken dan schud je bijna de auto uit maar weg zakken in de zachte berm dat gebeurt niet meer. Dit soort tegels worden ook op recreatieparken veelvuldig toegepast in de parkeervakken. De tegels die voorzien zijn van gaten worden na aanleg gevuld met aarde en ingezaaid met graszaad echter duurt het dan nog geruime tijd voordat er een mooie groene parkeer ontstaat. Eerst zullen vooral de onkruiden veelvuldig groeien en vervolgens zie je op warme zomerdagen de jonge grassprieten droog en dor worden door de hitte die de betontegels opnemen.


De oplossing voor dit probleem vond Wierda in België


Inmiddels is er al geruime tijd een kunststof variant op de mark welke veelvuldig in particuliere tuinen wordt toegepast. Echter op recreatieparken waar Wierda het onderhoud uitvoert moet het groen vooral erg functioneel zijn. De tuinen krijgen niet de tijd om te volgroeien zoals dit in een particulier tuin het geval is. Vandaag opleveren is morgen verhuren. Dit was voor Wierda aanleiding om een alternatief te zoeken voor de ‘groene parkeerplekken’ die maar niet groen wilden worden of blijven. Vanuit België zijn nu kunststof platen aangevoerd die reeds voorzien zijn van een volle grasmat. De kunststof platen, welke doormiddel van een honingraat structuur de druk van de auto opvangen en verdelen zorgen er voor dat er gelijk na aanbrengen een berijdbare grasstrook ontstaat. Na aanleg van de voor gevulde grasplaten is er geen ergernis meer van tuinaarde in de woning, die je bij de betonnen variant mee nam onder je schoenen nadat je uit de auto was gestapt.


Kwalitatief, praktisch en betaalbaar


In het zuiden en midden van Nederland wordt deze variant al veelvuldig toegepast. Wierda hoopt dat met het introduceren van de platen ook in het noorden de voordelen hiervan worden ingezien. Vooral voor recreatieparken en openbare terreinen waar groen een grote rol speelt maar waar ook functionaliteit bovenaan staat is dit een prachtig product om meer toe te gaan passen. www.wierdarecreatiebeheer.nl

20-4-2012 11:31 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Zakelijk

Meer Zakelijk