Menno Sappé Reinigingsspecialisten start MBO-opleidingtraject

Zakelijk

Menno Sappé Reinigingsspecialisten start MBO-opleidingtraject

LEEUWARDEN, 27 april 2012 - Menno Sappé Reinigingsspecialisten (MSR) en brancheopleiders BGA-Nederland en SVS starten met een tweejarig MBO-opleidingtraject voor 45 medewerkers van MSR. Donderdag 26 april tekenden de partijen daarvoor een contract in Joure. Het traject begint per direct.


- persbericht -

Alles draait binnen MSR om vakkundigheid, betrouwbaarheid en teamwork en het bedrijf stelt hoge eisen aan klantgerichtheid, veiligheid en kwaliteit. Dat verklaart ook de wens tot verdere ontwikkeling van de kwaliteiten van de medewerkers. William Pol, directeur van MSR: “Ik wil dat mijn medewerkers goed weten waar ze mee bezig zijn. Die bewustwording zorgt voor efficiëntie. Dus niet harder, maar slimmer werken.”

Bert van de Pol, afdelingshoofd van de afdeling Coördinatie, Verkenning en Innovatie van BGA-Nederland, noemt het traject een goed voorbeeld van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Van de Pol: “MSR werkt via dit mbo-opleidingtraject aan duurzame inzetbaarheid van het personeel. Daarnaast is dit een unieke kans om een brancheoverstijgend project neer te zetten.” Bart van Weegberg, adjunct-directeur van SVS, legt uit: “We brengen de schoonmaak- en de bouwbranche samen in één opleidingstraject. Dat komt zowel het bedrijf als de opdrachtgevers ten goede.”

Vijf groepen werknemers van MSR volgen, verspreid over twee jaar,  vijf mbo-opleidingen die door BGA en SVS worden verzorgd. Het betreft werkend leren van niveau mbo-2 tot mbo-4: Medewerker dagschoonmaak/vloeronderhoud (mbo-2), Reiniging na calamiteiten en foodreiniging (mbo-2), Gevelbehandelaar(mbo-2 en mbo-3) en Objectleider (mbo-4).

Een praktijkbegeleider zal elke medewerker in opleiding één keer per maand op de werkplek bezoeken. De werknemer voert dan in de huidige werkomgeving verschillende schoonmaakwerkzaamheden uit, die door de begeleider worden beoordeeld aan de hand van een zogenoemde bewijskaart. Binnen elke opleiding komen er zo’n 22 bewijskaarten aan bod. De medewerkers worden met coaching, individuele ondersteuning en zelfstudie op het vereiste kennisniveau gebracht. Mogelijk volgen er aan het eind van het opleidingstraject nog enkele workshops om dit niveau over alle deelnemers gelijk te trekken. Tevens leggen zij de bijbehorende vakexamens af.

Menno Sappé Reinigingsspecialisten
Menno Sappé Reinigingsspecialisten heeft zich gespecialiseerd in hoogwaardige technieken voor industriële en bouwkundige reinigingen. Daarnaast is MSR specialist in de dagelijkse schoonmaak van allerlei soorten gebouwen. Het bedrijf maakte de afgelopen jaren een forse groei door, zowel wat het personeelsbestand als het dienstenpakket betreft.

BGA-Nederland
BGA-Nederland is als gespecialiseerde opleidende en detacherende organisatie het uitvoerend instrument van de Aannemersfederatie Nederland. Deze federatie behartigt de belangen van MKB-bedrijven in de bouw en infra en gespecialiseerde aannemingen.

SVS

SVS is hét opleidingsinstituut voor de schoonmaakbranche. Het doel van SVS is het stimuleren, organiseren en uitvoeren van opleidingen voor werknemers die zich in ondernemingen op professionele wijze bezighouden met schoonmaakonderhoud in de meest ruime zin.

Meer informatie: www.sappe.nl, www.bga-nederland.nl en www.svs-opleidingen.nl

27-4-2012 14:02 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Zakelijk

Meer Zakelijk