Zakelijk

Leeuwarder Reisburo Internoord treedt toe tot Dutch Travel Alliance

Leeuwarder Reisburo Internoord treedt toe tot Dutch Travel Alliance

LEEUWARDEN, 24 augustus 2012 - Onder de naam Dutch Travel Alliance (DTA) zijn D‐reizen, Thomas Cook Travel Shops, VakantieXperts en de Veluwegroep, waar het Leeuwarder Reisburo Internoord toebehoord, de grootste Nederlandse Inkoopsamenwerking voor vakantiereizen gestart.


- persbericht Reisburo Internoord -

 

De samenwerking heeft tot doel de aangesloten reisagenten hun rol als onafhankelijk adviseur en aanbieder van vakantiereizen Voor de consument nog beter in te kunnen laten vullen. Door de krachtenbundeling verwacht DTA nog betere afspraken te kunnen maken met leveranciers, zoals hotelketens, luchtvaartmaatschappijen, autoverhuurmaatschappijen en touroperators maar ook op het gebied van goede reisvoorwaarden voor de consument kunnen we een rol van betekenis spelen.


Erik van der Waard directeur van Reisburo Internoord en voorzitter van de raad van Commissarissen van de Veluwegroep B.V. is nauw betrokken geweest bij de oprichting van DTA. Van der Waard : “ Die inkoop afspraken zijn erop gericht de vakantiereiziger een bredere keuze en waar mogelijk gunstiger voorwaarden te bieden. DTA vertegenwoordigt in Nederland ruim 480 reiswinkels en alle vakantie websites van de aangesloten leden met een gezamenlijke omzet van € 1 miljard.

Internationaal heeft DTA een samen werking met QTA (Quality Travel Alliance) in Duitsland met meer dan 6.500 aangesloten reisbureaus. Leveranciers hebben het voordeel collectief afspraken te kunnen maken met meerdere voor hun belangrijke reisagenten. Dat zou de efficiency en daarmee de prijzen ten goede moeten komen. Omdat de leden van DTA dicht bij de consument staan, bieden zij leveranciers ook een ingang om hun aanbod beter op de wensen van de vakantiereiziger af te stemmen. Hiermee kunnen wij als Reisburo Internoord als volledig onafhankelijk Reisburo actief blijven en objectieve kwaliteit blijven garanderen tegen de scherpste prijzen op onze websites en uitaard ook in onze winkel. Een absolute win – win voor Retail en consument, aldus Van der Waard die samen met Internoord in Groningen de volledige on line reizen verkoop op de website van Groningen Aiport Eelde ook al overnam vorige maand.”

24-8-2012 10:58 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Zakelijk

Meer Zakelijk