Asielzoekers bieden zich aan voor vrijwilligerswerk!

Zakelijk

Asielzoekers bieden zich aan voor vrijwilligerswerk!

LEEUWARDEN, 6 november 2013 - Sinds kort is het aan asielzoekers in Nederland toegestaan om vrijwilligerswerk te doen. Dat is mooi voor de asielzoekers want zij hoeven niet langer hele dagen verplicht in hun caravan te zitten. En dat is mooi voor de Nederlandse maatschappij want dit levert een boel extra vrijwilligers op.


In het asielzoekerscentrum in Sint Annaparochie wonen mensen met veel verschillende talenten die zich graag willen inzetten voor een ander. Kan uw vereniging, stichting, kerk of andere (non-profit) organisatie wat extra hulp gebruiken? Neem dan contact op met de Vrijwilligerscentrale en wij leggen de link! Onder de asielzoekers zijn bijvoorbeeld leraren, kleermakers, klusjesmannen en mensen die goed met computers kunnen omgaan.

Oproep hulp bij opstart en organisatie Heit&Mem cafés in Middelsee!


In 2014 wil Centrum voor Jeugd en Gezin Middelsee, in samenwerking met de Middelsee gemeenten, starten met Heit&Mem cafés. Vrijwilligerscentrale Middelsee is daarom op zoek naar enthousiaste ouders of verzorgers voor het opstarten en organiseren van deze Heit&Mem cafés.


Het Heit&Mem café is een plek waar ouders op een ontspannen manier met elkaar kunnen praten over opvoeding en ontwikkelingen van kinderen. Het hoeft helemaal niet te gaan over moeilijke onderwerpen, maar gewoon over dagelijkse dingen waar je als ouder tegenaan loopt. Je leert van elkaars ervaringen als je met elkaar praat en durft te vertellen welke drempels jij ervaart als het gaat om de opvoeding van jouw kind(eren).


Lijkt het je leuk om te helpen bij het opzetten en organiseren van de Heit&Mem cafés in de gemeente Leeuwardersdeel, Ferwerderadiel, het Bildt of Menameradiel? Meld je dan aan!

Creatievelingen gezocht in omgeving Blessum!


Op een zorgboerderij in Blessum komen veel bezoekers die graag mogen knutselen of wat creatiefs doen. Voor hen zijn we op zoek naar vrijwilligers die graag mogen klussen (houtbewerken), handwerken, schilderen o.i.d. om op de zorgboerderij te helpen bij deze activiteiten (bijvoorbeeld 1 of 2 keer per maand).
Aanmelden kan via 0518-462363 of via vrijwilligerscentrale@welzijnmiddelsee.nl .

6-11-2013 11:50 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Zakelijk

Meer Zakelijk