Zakelijk

Watertechnologie bezorgt Leeuwarden VN titel “Innovating City”

LEEUWARDEN, december 2014 - Vanaf 17 december 2014 mag Leeuwarden zich UN Innovating City noemen. De Friese hoofdstad is daarmee één van de 18 steden wereldwijd met deze titel. Deze steden maken deel uit van het UN Global Compact Cities Programme (UNGCCP). Leeuwarden is de tweede stad die deze erkenning van de Verenigde Naties krijgt voor watertechnologie.


- ingezonden -

Gemeente Leeuwarden is trots op deze internationale erkenning voor de Friese watertechnologiesector. Nederland ontwikkelt zich meer en meer tot de Europese Watertechnologie Hub, met WaterCampus Leeuwarden als fysieke kern.

Op 17 december 2014 krijgt Leeuwarden officieel de titel Innovating City. Hierbij zijn onder andere Roy Torkelson (lid van de United Nations Secretary-Generals Advisory Board on Water & Sanitation), Helen Scott (Research Coordinator Global Compact Cities Programme) en Dean Amhaus (Director Global Water Center, Milwaukee) aanwezig.

Oplossingen voor wereldwijde waterproblematiek
In Fryslân, Nederland en Europa werken we al langer samen om een bijdrage te leveren aan de wereldwijde waterproblematiek. Kortgeleden hebben de Wereldbank en Nederland afspraken gemaakt over de aanpak van dit probleem. Hieraan kan WaterCampus Leeuwarden een bijdrage leveren. De Friese watertechnologiesector bedenkt innovatieve oplossingen. Via het UNGCCP gaat de watertechnologiesector nu ook wereldwijd samenwerken.

WaterCampus Leeuwarden
WaterCampus Leeuwarden (WCL) is een unieke plek in Europa. Dit is het fysieke knooppunt van de Nederlandse watertechnologiesector. Onderzoek, onderwijs, innovatie en bedrijvigheid komen hier samen. WCL is een ontmoetingsplaats zijn voor wetenschappers en bedrijven uit heel Europa. Op WaterCampus Leeuwarden hebben bedrijven toegang tot unieke kennis, hoogwaardige onderzoeksfaciliteiten en top gekwalificeerd personeel. Watercampus Leeuwarden is verbonden aan zes unieke demosites in de provincie Fryslân.


 

11-12-2014 20:22 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Zakelijk

Meer Zakelijk