Terre des Hommes en modeketen La Ligna starten gezamenlijke kledinginzameling

Zakelijk

Terre des Hommes en modeketen La Ligna starten gezamenlijke kledinginzameling

LEEUWARDEN, 3 juli 2014 - Met de slogan ‘Samen de wereld meer kleur geven’ starten Terre des Hommes en modeketen La Ligna een nieuwe actie. Vanaf 18 juni kunnen klanten van de La Ligna winkel in Leeuwarden hun (La Ligna) kleding inleveren, die de Terre des Hommes-winkel aan De Schrans 143 weer verkoopt.


- ingezonden -

Met de opbrengst zorgt Terre des Hommes-Leeuwarden ervoor dat misbruikte vrouwen en kinderen in Bolivia worden geholpen. Zij krijgen zo de broodnodige rechtsbijstand, begeleiding bij onderwijs en (geestelijke) gezondheidszorg.

Gezamenlijk kleding inzamelen

Op 18 juni breiden de Nederlandse modeketen La Ligna en Terre des Hommes hun samenwerking uit met een nieuwe actie: een proef voor een gezamenlijke kledinginzamelactie. La Ligna vraagt haar klanten om (La Ligna-)kleding een tweede kans te geven. De kleding kan worden ingeleverd bij één van de zes deelnemende La Ligna winkels.

Terre des Hommes Leeuwarden
Bij La Ligna in de Kleine Kerkstraat staat hiervoor een mooie inzamelbak voorzien van een gezamenlijk logo van beide partijen. De ingezamelde kleding gaat naar de Terre des Hommes winkel aan De Schrans 143, waar deze wordt verkocht. De kleding hangt daar aan een apart rek of vak met het gezamenlijke logo. Zo krijgt de kleding een tweede kans en dragen de klanten bij aan een betere wereld.

Kleurig en stijlvol

De inzamelingsactie is een uitbreiding van de samenwerking tussen beide organisaties. De bezoekers van La Ligna kunnen sinds enkele maanden kleurige sjaaltjes kopen. Een groot deel van de opbrengst gaat naar de projecten van Terre des Hommes. Sinds kort is hier een product bijgekomen: een stijlvolle armband met de tekst Faith, hope, love. In de eerste maanden van 2014 zijn 520 shawls en 91 armbanden verkocht, wat 3.000 euro opbracht voor Terre des Hommes. De sjaaltjes en armbanden zijn ook te koop via de website van Terre des Hommes. Dit geld gaat naar een project van Terre des Hommes in Cambodja, waar jaarlijks vierhonderd kwetsbare kinderen op weg geholpen worden naar een kansrijke toekomst. Doordat ze naar school kunnen of doordat hun moeder door een financiële bijdrage een bedrijf kan starten.

3-7-2014 10:07 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Zakelijk

Meer Zakelijk