Zakelijk

9 en 10 oktober open dagen bedrijvencentrum De Fabriek Leeuwarden

LEEUWARDEN, oktober 2015 – In twee jaar is bedrijvencentrum De Fabriek uitgegroeid tot een centrum waar volop bedrijvigheid heerst en waar iedereen terecht kan. Zowel particulieren als ondernemers. Meer dan dertig kleine en grote bedrijven zijn dagelijks actief vanuit het bedrijvencomplex op bedrijventerrein De Zwette in Leeuwarden. Het is hoog tijd voor een officiële opening. Vrijdag 9 oktober om 14.30 uur zal Henk Deinum, wethouder Economische Zaken van de gemeente Leeuwarden, De Fabriek openen.


– ingezonden –

Dit is tevens de start van De Fabrieksdagen, twee open dagen waarin praktisch alle bedrijven zich presenteren in combinatie met leuke activiteiten voor jong en oud zoals onder andere een workshop vuurlopen, een workshop 3D-printen, films bekijken in het filmhuis, workshops met verschillende sporten.

Het volledige overzicht van alle activiteiten staat op www.defabriekleeuwarden.nl

Ook zal wethouder Deinum De Nieuwe Kunstuitleen openen. Hier kun je onder meer abstracte en realistische schilderijen, tekeningen en foto's van jonge, beginnende en gevorderde kunstenaars uit Friesland lenen. Het is bedoeld om kunstenaars een podium te geven en iedereen de mogelijkheid te bieden om te genieten van betaalbare kunst. Tijdens De Fabrieksdagen heeft 'De Nieuwe Kunstuitleen' diverse bijzondere acties waar onder andere een full face botoxbehandeling te winnen is.

De voormalige Sociale Werkplaats van de gemeente Leeuwarden op bedrijventerrein De Zwette is gemoderniseerd, gerenoveerd en heeft een eigentijds, aansprekend karakter gekregen met een nieuwe bestemming als een plek waar ondernemen, werken, leren en sporten samen komen. De Fabriek is uitgegroeid tot een locatie met een keur aan diversiteit, creativiteit en enthousiasme.
Iedereen is welkom in deze gemeenschap waarin kansen worden gecreëerd en ingevuld. Bij De Fabriek wordt niet gedacht in problemen maar in mogelijkheden. Hoe dat vorm krijgt? Onder andere doordat kantoorruimtes, productieruimtes, klaslokalen, sportruimtes en flexibele werkplekken betaalbaar worden verhuurd zonder ingewikkelde en langdurige contracten. Iedereen die er aan de slag wil kan er voor korte of langere tijd ruimtes huren. Dat is praktisch, concreet en no-nonsense.

In de dagelijkse praktijk blijkt dat de bedrijven elkaar ook nog eens goed vinden en van elkaars expertise gebruik maken. Op de website van De Fabriek wordt niet voor niets over een 'community' gesproken, daar staan alle bedrijven genoemd. Ondanks dat er zoveel bedrijven en verschillende organisaties gevestigd zijn in De Fabriek: de meesten kennen elkaar bij naam, lunchen samen of met hun gasten in het eetcafé.

Initiatiefnemer Jaap Hoekstra: ”Het is daarom dat wij De Fabriek méér dan een bedrijvenverzamelgebouw noemen. Het is een plek die zijn weerga in Friesland niet kent, met een grote aantrekkingskracht op zijn omgeving. Nergens op bedrijventerrein De Zwette, in Leeuwarden of ver daarbuiten vind je zo’n combinatie van bedrijvigheid, van samen werken, eten, denken en doen.”

2-10-2015 15:40 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Zakelijk

Meer Zakelijk