Zakelijk

Maandelijks Foodhallen-weekend in Leeuwarden

LEEUWARDEN, 6 februari 2015 -  Vanaf het weekend van 26 en 27 september 2015 wordt in het centrum van Leeuwarden maandelijks een tweedaagse Foodhallen georganiseerd. Dat heeft  PUSL de Smaakversterkers besloten, na een succesvolle eerste editie eind januari in Winkelcentrum Zaailand. Het blijft een handelsmarkt van vooral lokale producten, een aanbod van streetfoodachtige hapjes en drankjes. Dit alles met muziek, beleving, presentaties en noviteiten. Het aanbod wordt groter.


- ingezonden -

De organisatie ( PUSL de Smaakversterkers) kijkt tevreden terug op de eerste editie van de Foodhallen. Het vond plaats op 24 en 25 januari op een bijzondere plek: Een hele grote lege unit in het winkelcentrum Zaailand in het centrum van Leeuwarden.

De organisatie wou met dit, als pop-up opgezette, evenement onderzoeken of er genoeg draagkracht en toekomstperspectief zou bestaan voor een reguliere, professionele opzet in Leeuwarden.
We zien inderdaad dat het publiek een voorziening als de Foodhallen duidelijk waardeert. Zij kwamen ondanks de nieuwigheid en de korte voorbereiding met grote getale een kijkje nemen en belangrijker: inkopen doen of het nuttigen van een lunch ter plekke. En dit allemaal in de maand januari, wat in winkelkringen de slechtste maand is.

De ondernemers in de Foodhallen waren dan ook tevreden over het behaalde resultaat.
In de afgelopen dagen zijn gesprekken gevoerd met de betrokken partijen en mogelijk nieuwe.
Aan de hand hiervan hebben we vast gesteld en besloten dat een professionele en reguliere opzet van de Foodhallen een kans moet krijgen.

Het plan is om vanaf het weekend 26/27 september maandelijks een tweedaagse Foodhallen te organiseren. De weekenden sluiten aan bij de wens van de Binnenstad ondernemers, de laatste koopzondag van de maand extra te promoten. In die zin zien we de Foodhallen ook als een extra activiteit die de aantrekkingskracht van de binnenstad kan verhogen.

Uitgangspunt blijft een handelsmarkt van vooral lokale producten, met daarnaast een mooi aanbod van streetfoodachtige hapjes en drankjes. Dit alles met muziek, beleving, presentaties, noviteiten etc.
Het aanbod wordt groter. De plek zal dezelfde zijn, of vergelijkbaar. Dus hartje centrum, boven op een parkeer garage.

De komende tijd zal het niet stil zijn. PUSL ontwikkelt momenteel haar store voor verkoop van betaalbaar lokaal eten en wellicht doen we nog een Foodhal tussendoortje, al of niet buiten of binnen.

6-2-2015 15:39 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Zakelijk

Meer Zakelijk