Zeven Patriciërswoningen op Doeleplein Leeuwarden

Zakelijk

Zeven Patriciërswoningen op Doeleplein Leeuwarden

LEEUWARDEN, 9 maart 2015 - Architectenbureau Achterbosch/Zantman heeft voor Frisoplan zeven Patriciërswoningen ontworpen voor het Doeleplein in Leeuwarden. Dit plein is een van de (herontwikkelings)locaties uit de manifestatie Kloppend Hart – Bouwen aan de Binnenstad. Dit plan op het huidige parkeerterreintje is in 2013 door de gemeente Leeuwarden geselecteerd uit meerdere inzendingen.


- ingezonden -

Voor de bouw heeft de gemeente een intentieovereenkomst afgesloten met Frisoplan. De plannen zijn nu zover uitgewerkt dat Frisoplan deze gaat presenteren om in contact te komen met mogelijke geïnteresseerden. De ambitie is om samen met de potentiële kopers tot een definitief ontwerp te komen. Bij voldoende belangstelling wordt begonnen met de bouw. De gemeente Leeuwarden verkoopt dan de grond aan Frisoplan.

De gemeente Leeuwarden en Frisoplan hebben er alle vertrouwen in dat er voldoende belangstelling is voor deze nieuwe Patriciërswoningen. Wethouders Deinum en Diks zijn positief over het plan. ”De woningen zijn modern en zeer ruim, hebben een privé buitenruimte én een gezamenlijke binnentuin. Dit maakt het plan uniek en onderscheidend in de binnenstad. Het levert een goede bijdrage aan de ´functionele en ruimtelijke veelzijdigheid´ van het centrum.” Deinum hoopt dat in 2015 nog gestart kan worden met de bouw. Samen met de nieuwbouw van de Fryske Akademy en het Sint Anthony Gasthuis aan de Groeneweg krijgt dit deel van de binnenstad daarmee een mooie impuls.

Frisoplan (onderdeel van Friso Bouwgroep) heeft de plannen afgelopen weekend gepresenteerd tijdens de Huis & Tuin beurs in het WTC-Expo in Leeuwarden.

Manifestatie Kloppend Hart – Bouwen aan de Binnenstad heeft als doel de herontwikkeling van panden en gebieden in de binnenstad te stimuleren en de kwaliteit van de plannen te verhogen.
Bekijk hier het resultatenboek van de manifestatie.

9-3-2015 10:12 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Zakelijk

Meer Zakelijk